Om meg

Jeg heter Christine Lindholt Wittusen (f 1974)  og jobber som coach, kurs- og foredragsholder med fokus på relasjoner, kommunikasjon og personlig utvikling. Hele livet har jeg vært opptatt av samspillet mellom oss mennesker. Etter å tatt en bachelorgrad i kommunikasjon og en master i PR i USA, jobbet jeg først med markedsføring, så noen år som kommunikasjonsrådgiver. Etterhvert innså jeg at jeg var nødt til å jobbe mer direkte med mennesker. 
 
Jeg tok coachutdannelsen ved en ICF-godkjent skole i Danmark, der jeg ble sertifisert lifecoach i 2009, og senere tok en team- og mastercoach utdannelse. Siden har jeg gjennomført sertifiseringer og kurs innen coaching, terapi og personlig utvikling som f.eks. Enneagrammet, KjerneKvadranten (talent-overslagsmodellen), NLP, Emosjons Fokusert Terapi, og The Gottman Institute’s Level1 couples training. 
 
Det som virkelig får meg opp om morgenen er å kunne bidra til at vanskelige relasjoner blir bedre, at mennesker kommer nærmere hverandre eller at noen føler seg mindre alene. Gjennom arbeid med privatpersoner, par, og team i bedrifter får jeg stadig bekreftet at nøkkelen til bedre relasjoner er en dypere forståelse av oss selv og andre. Med verdifull innsikt i våre ulike væremåter, tankemønstre, frykter og lengsler, kan vi få det bedre med oss selv og mennesker vi omgås. 
 
Tillit er viktig og jeg er opptatt av å skape et pusterom for kundene mine der det er mulig å snakke om alt uten å bli dømt. Jeg har lett for å se andres potensiale – også når de ikke ser det selv. Ofte får jeg høre at jeg vekker tillit, så det er lett å åpne seg, selv for de som aldri før har vært hos en coach. 
 
For mer informasjon, bestill en uforpliktende telefonsamtale. Se kontaktinformasjon nederst på siden. Eller gå til siden:  Jeg tilbyr

Referanser

Christine sitt foredrag om enneagrammet er et av de mest engasjerende vi har hatt. For meg som arrangør var det gledelig å se hvordan Christines beskrivelser av mennesketyper frembrakte gjenkjennende smil og nikking fra så godt som alle i publikum. Etter foredraget var det livlige diskusjoner og fortellinger, og publikum virket oppglødd over det de hadde lært. Jeg tror den høye gjenkjennelseseffekten, og det at gode relasjoner er grunnleggende viktig for oss alle, er viktige grunner til at dette traff så godt. Jeg inviterer gjerne Christine til å snakke for oss igjen.

Odd-Eirik Eriksen, Moai Meetup Oslo

 

Foredraget med Christine Wittusen var veldig bra. Med humor og varme ble vi bedre kjent med oss selv og hverandre. «Styrken i våre våre ulikehter»  ga oss innsikt i forskjellige personlighetstyper. Christines personlige vinkling på stoffet gjorde at det føltes ekte. Vi lærte om hvordan vi bedre kan forstå hverandre, og hvordan vi skal spille hverandre gode på tross av at vi er forskjellige. Det var verdifullt for oss, og vi vil anbefale dette på det varmeste for andre Aktivitetsskoler.»

Gaute Våje Daglig leder Slemdal AKS

 

Jeg hadde gleden av å være deltager på foredrag om Enneagrammet. Christine ga oss en superfin og pedagogisk gjennomgang ved personliggjøring av de 9 forskjellige grunntypene man finner i Enneagrammet. Og, det med masse humor og personlig gjenkjennelse. Jeg jobber til daglig med forskningsbasert kartlegging og målinger av hva som gir oss engasjement og motivasjon. Jeg er imponert og forundret over at Enneagrammets erfaringsbaserte og historiske utvikling fungerer såpass treffsikkert. Christine viser oss en vei til dypere forståelse av oss selv og hvordan vi også gjennom Enneagrammet kan være i konstant utvikling.

Michael Monrad-Krohn, Gallup certified strengths coach, Styrker i Spill, Oslo

 

Tiden gikk så fort! Christine fremstilte teorien på en levende og morsom måte som gjorde at jeg satt og smilte for meg selv under hele foredraget. Hun er en virkelig god forteller! Etter hvert som hun presenterte de forskjellige personene, tegnet hun opp konturene av mennesker jeg kjenner, og med beskrivelsen sin, klarte hun å nyansere det som er selve essensen for deres karakter og væremåte som jeg så godt kjente igjen.

Anita Stensen, Oslo

Vi hadde en utrolig spennende, trygg og morsom workshop med hele personalet. Når man jobber i barnehave er man så nære sine kollegaer hele tiden og nytteverdien i å kjenne hverandres typer på et dypere nivå har gjort samarbeid og hverdag mer nyansert i tiden etter. Evnene til å se seg selv og anerkjenne sine sterke og mindre sterke sider er veldig viktig i samarbeid med andre. Som team blir vi rausere med hverandre og som voksne rollemodeller for barn vil jeg påstå at vi er blitt bedre da dette har en klar sammenheng. Barnas personligheter blir tydeligere og forståelsen for deres behov er tydeligere.

Samtlige vokste på opplevelsen å bli sett og fler kunne tenke seg kurset igjen. Vi har alle rom for en enda dypere innsikt i oss selv. 

Mie Talén, Styrer, Davinas barnehave

 

Christine har ved hjelp av Ennegrammet startet en utrolig spennende reise. Workshopen hjalp meg å  forstå meg selv på en helt ny måte. Ved å dele dagen med Christine, som presenterer på en veldig sympatisk måte, og andre kursdeltakere, fikk jeg god innsikt i hvordan andre personligheter reagerer når de går gjennom både gode og dårlige perioder i livet. Reisen startet med en todagers workshop i juni, og nå, i slutten av august, føler jeg at jeg har en helt annen forståelse for menneskene i livet mitt. Det har gjort meg nysgjerrig og åpen for å se verden fra deres perspektiv. Jeg må innrømme at det noen ganger er vanskelig å se seg selv i speilet, men mest av alt så er det fantastisk deilig å vite hva jeg har å jobbe med. Ikke minst hva jeg må være obs på i utfordrende perioder, og faktisk hver eneste dag i møter med andre mennesker. Hvordan jeg mener å være er ikke nødvendigvis slik folk rundt meg oppfatter meg. Ennegrammet og Christine har hjulpet meg til å kommunisere bedre og derfor bli bedre forstått av dem rundt meg. Christine er en fantastisk coach som virkelig bryr seg om mennesker. Jeg kan virkelig anbefale Workshopen, eller noen timer hos henne.

Kvinne 30, Oslo

 

Jeg har fått mange nye innsikter om hvordan ulike mennesker tenker og handler og hvorfor. Denne innsikten hjelper meg å få mer medfølelse og forståelse for andre, og det hjelper meg særlig i fht relasjoner som jeg synes er utfordrende. Som mamma har det gitt meg noen aha-opplevelser rundt hvordan jeg bedre kan støtte barna i å være seg selv og ikke tvinge dem inn i andre roller eller få dem til å føle at det er noe galt med seg. Christine og Silje er kunnskapsrike, rause og varme kursledere som skapte et rom fullt av undring, deling og læring for alle.

Dette anbefales for deg hvis du:
* jobber med mennesker
* har utfordrende relasjoner i livet ditt
* ønsker et verktøy for å forstå mer av deg selv og andre og hvordan du kan bli mer balansert og trygg i ditt liv og dine valg!

Maria Rygge, foredragsholder/coach

 

Jeg føler faktisk at dere har vekket til live livsgnisten min igjen! Derfor vil jeg nok en gang få uttrykke hvor takknemlig jeg er over å ha fått tildelt dette verktøyet, og hvor flott, sterkt og lettfattelig dere har formidlet denne viten!! Likeledes sitter jeg igjen med en takknemlighet over å ha møtt disse flotte andre personene som deltok på kurset. Så mye forskjellig og fantastisk mye spennende som bor i et så fåtall personer. Denne oppfatningen er også ganske ny for meg. Jeg har før hatt en litt annen vinkling når jeg har møtt nye folk. Og jeg føler en så stor glede og takknemlighet over å være den jeg egentlig er.

(Kvinne, 55 år)

Enheten vår hadde gått fra å være få ansatte som hadde jobbet sammen lenge, til å bli dobbelt så stor på kort tid. Måten dere har planlagt og gjennomført samlingene våre har skjedd med den største tilfredshet. Deres erfaringer fra sitt eget arbeidsliv kombinert med sin lune coachingstil, gjorde at vi på kort tid utviklet oss fra en gjeng individualister til et team. En viktig faktor på veien var måten de fikk hver enkelt til å reflektere på hvordan en selv påvirker de rundt seg – på godt og vondt.

Skulle du trenge coaching for å få enkeltindivider til å bli et team, anbefaler jeg Christine og Silje på det sterkeste, og undertegnede er tilgjengelig for utdypende referanse.

Kristian Styrvoll, IT leder, Innherred samkommune

 

Vi hadde en meget givende og inspirerende workshop med Christine.

Hun hadde mange gode spørsmål og innspill. Christine er en inspirerende kursholder, som motiverer alle til å delta. Hun hjalp oss med å finne vår visjon, som skal forbedre aktivitetskolen både for brukere og ansatte.

Aktivitetskolen Slemdal

 

Christine gjennomførte en meget god workshop for oss. Vi jobbet med omorganiseringer og ønsket en tettere integrasjon mellom to ulike fagmiljøer. Her bidro Christine med sitt perspektiv på organisasjonskultur og hvordan vi mennesker forholder oss og tenker om hverandre. Hun inkluderte deltakerne i oppgaver og diskusjon og tilpasset opplegget til vårt formål. Vi kan dermed anbefale henne til andre bedrifter i samme situasjon.   

Christian F. Kjøde, Seksjonsleder, Finanstilsynet

Jeg hadde noen utfordringer som jeg har slitt med hele livet, som jeg skammet meg over, og brukte mye energi på å skjule. Christine utfordret meg på akseptere denne delen av meg selv og brukte noen teknikker som gjorde utfordringene mye mindre. Da jeg kom til Christine var jeg singel og følte meg litt alene. Med kjæresteforhold i mange perioder har det jo vært en del utfordringer. Vi gikk noe igjennom dette og jeg fikk noen innsikter om hva jeg har lært og hva jeg vil gjøre annerledes i mine relasjoner fremover. Er sammen med en herlig jente i dag! Husker første gangen jeg hadde vært hos Christine. Følte meg mye lettere i hodet da jeg sto på trikken hjem! Jeg kan trygt anbefale henne videre til andre, hun er en engasjert og god lytter, samt en god samtalepartner. 

(Mann 56 år)

 

Jeg oppsøkte Christine da jeg var utrolig langt nede, deprimert og fysisk utslitt som en følge av mye motgang. Jeg fikk høre om henne via bekjente som fortalte at hun har et grunnleggende ønske om å hjelpe andre mennesker og er en veldig dyktig coach. Jeg har tidligere i livet opplevd store livskriser ifm tap av mine nærmeste, og havnet etter dette i et veldig destruktivt forhold. Etter alt som hadde skjedd hadde jeg mistet meg selv og visste ikke hvilken vei jeg skulle. Jeg hadde mistet troen på meg selv og tilliten til at jeg kunne ha det bra igjen og være lykkelig. Christine fikk opp øynene mine for dette, og litt etter litt begynte jeg å få troen tilbake. Hun hjalp meg å få tak i hva dette egentlig handlet om. Jeg hadde gått så lenge på akkord med meg selv og glemt hva som er viktig for meg og mine verdier. Hennes engasjement, godhet og ekte ønske om at jeg skulle ha det bra var utrolig rørende. Livet har gått videre for meg og coachingtimene hjalp meg med dette. Det er så utrolig deilig å si at jeg har har det bra når andre spør. Jeg har avsluttet det destruktive forholdet, har det veldig bra på jobb, og det beste av alt er at jeg har funnet roen og tilbake til meg selv igjen. Er så takknmemlig for at Christine hjalp meg med dette.

(Kvinne 34 år)

 

Etter å ha kommet i en alvorlig krise tok jeg etter anbefaling kontakt med Christine.  Det var første gangen jeg har vært i slike møter og jeg var litt skeptisk og usikker. Christine fikk meg til å slappe av og åpne meg opp. Hun har fått meg til å se ting fra ulike sider, reflektere over situasjonen og distansere meg fra hva jeg selv kan påvirke og ikke. Det har hun gjort gjennom ulike spørsmål, teknikker, artikler og videoer. Etter 4 sesjoner er jeg veldig glad for at jeg turde gå dit, og ikke minst for at det har hjulpet meg.

(Mann 51 år)

 

Jeg har vært klient hos Christine over flere år og opplevd hennes svært solide faglige styrke, kombinert med ekte engasjement og innlevelse. Hun har en veldig sterk evne til å se kjernen i problemet og avdekke mine grunnleggende tanker rundt disse, noe som gjør coaching med henne veldig givende og utrolig nytting for meg.

(Mann 38 år)

 

Jeg begynte hos Christine etter et samlivsbrudd, hvor jeg var forvirret over, hvem jeg var uten eksen min og over hva jeg ønsket i en ny partner. Fokuset har til tider vært på dating og forhold, men i større grad på forholdet til meg selv. Jeg har innsett, at det jeg før har sett som mine svakheter, også kan sees som mine unike styrker. Enneagrammet hjelper både med å forstå disse styrkene, men gir også en trygghet i å vite at det ikke bare er jeg, som har det på en bestemt måte, men at det er helt normalt for en type 4 for eksempel. Christine har evnen til å se dypere på det jeg selv sier og kan utfordre meg til å endre noen tankemønstre. Utover samtalene har der også vært litt hjemmeoppgaver. Jeg har blitt mye mer reflektert over, hvorfor jeg handler og tenker som jeg gjør og jeg kan nå kjenne igjen mønstrene mine. Jeg er blitt tryggere på meg selv og verdsetter meg selv mye mer enn jeg gjorde, da jeg begynte hos Christine – og det har ganske enkelt gjort meg lykkeligere! Christine er en varm og empatisk person, og selv når livet har vært smertefullt og vondt, har jeg gledet meg til timene med henne. Kan varmt anbefales!

(Kvinne 33 år)