Elsker…elsker ikke…Valentinesday!

Valentines feires av omtrent halvparten av nordmenn fra 16-19 år, men kun av ca. 22 % over 55 (Virke, 2014). For en del av oss er det en ypperlig unnskyldning til å sette av tid til noen vi setter pris på. Mange bryr seg lite, og andre har et anstrengt forhold til «alle hjerters dag».

Er du en av dem som savner en kjæreste og har gruet deg til å se sosiale medier flomme over av lykkelige par? Kanskje har du en partner men føler deg likevel alene  – og antar at du ikke får noe oppmerksomhet på årets mest romantiske dag?

Det vi fokuserer på har en tendens til å vokse. Hvordan vil DU ha det på «alle hjerters dag»? 

Her er 3 tips:  
1. Minn deg selv på at dette er en helt vanlig dag – ikke noe mer romantisk enn en kommersiell merkedag. 

2. Vi mennesker prøver ubevisst å få bekreftet våre overbevisninger. Stopp autopiloten som ser etter grunner til å føle deg alene. Se heller etter tegn på at du er verdsatt. Å smile til folk rundt deg og få smil og varme tilbake en god start. 

3. Ikke vent på at andre skal glede deg. Gjør noe for deg selv. Hvis du ikke vil sitte alene, ta initiativ til noe hyggelig med en partner, familie, venner eller kollegaer. Ikke la deg styre av «valentinesforventninger». Kanskje er dette det beste tidspunktet for litt egenpleie. Kjenn etter hva du egentlig har behov for denne ganske ordinære fredagen. Kanskje er det noe helt annet enn en date, røde roser eller hjerteformet sjokolade? 

Christine Lindholt Wittusen

Blogg

Du ER ikke personligheten din

Allerede tidlig i barndommen finner vi noen strategier som hjelper oss å håndtere verden. Vi tenker, føler og handler på en bestemt måte i mange ulike situasjoner, og over tid utvikler vi personligheten vår. Men selv om det ofte kan oppleves sånn, så ER du ikke dine personlighetstrekk – du er så uendelig mye mer!

LES BLOGG »